Ulkonäköpaineet todellisia, kestävää tyyliä rakentamassa webinaari vie sinua eteenpäin.

Julkaistu: 19 marraskuun, 2022

Ulkonäköpaineet ovat yleistyneet yllättävällä tavalla nykyään. Näistä paineista tuntuu kärsivän nuorten kokeman epävarmuuden lisäksi aikuisten joukossa uutena ryhmänä myös miehet. Onhan mielletty ulkonäköpaineet useasti naisten kokemaksi ongelmaksi.

Mikä nyt on aiheuttamassa tällaista laajaa tyytymättömyyttä ja epävarmuutta omaan olemukseen ? Miksi ahdistaa ja tuntuu ettei kelpaa sellaisena kuin on? Onko tämä ihmisen omaa ajattelua , luulottelua omasta huonommuudesta? Onko lapsuudessa tai nuoruudessa sattunut ikäviä tölväisyjä ajattelemattomien ihmisten taholta? Muistan itsekin kärsineeni pitkään nuorena ajattelemattoman myyjän sanomisista, joka vieläkin alitajunnassa silloin tällöin pulpahtaa mieleen. Tiedän, että siihen tölväisyyn ei ole aihetta, mutta pitkän tien se on vienyt, jotta ajatuksesta pääsee eroon.

Mikä aiheuttaa pahaa oloa?

Kuinka nykyisin on tällaisten tölväisyjen kanssa? Sosiaalinen media on raadollinen ja julma. Säälin monesti ihmisiä, jotka joutuvat ammattinsa puolesta esiintymään ja ovat esillä . Kuinka julmaa palautetta he saavatkaan näiltä hyeenoilta, jotka ajattelemattomuudessaan voivat viedä itsetunnon maanrakoon ja aiheuttaa suunnatonta mielipahaa.

Myös media luo ahtaita normeja ja käytänteitä nostamalla malleja, millainen on ihanneihminen ulkoiselta olemukseltaan. Jatkuvalla yksipuolisella ihmiskuvalla ruokitaan epävarmoja ja aiheutetaan lisää ahdistusta epävarmaan mieleen. Toisen kunnioituksesta ja erilaisuudesta poikkeavaa normi ihanteista ei kukaan välitä, ruoskitaan vaan lisää kapea-alaista mielikuvaa, johon jokaisen pitäisi yltää.

Nykyinen elämänmuoto on tullut siihen pisteeseen, että tästä ei ole paluuta. Emme voi taistella tuulimyllyjä vastaan, vaikka kuinka yritämme. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä.

Ota härkää sarvista ja selvitä jutut itsellesi

Mitä sitten pitäisi selvittää? Monesti pienikin epävarmuus, joka jäytää mielessä, voi viedä energiaa aivan turhaan. Olen työskennellyt imagovalmentajana pitkään ja tavannut valtavan määrän ihmisiä, etupäässä aikuisia keski-ikäisiä naisia. Mikä heillä on ollut aiheena turvautua apuun, jota olen työssäni voinut heille tarjota?

Ihan konkreettisia elämänmuutoksiin liittyviä juttuja saattaa olla taustalla, joka voi saada asiakkaan liikkeelle hakemaan varmuutta ja hyväksyntää. Varmuutta omaan pukeutumiseen ja laittautumiseen ylipäätään. On hienoa, että haetaan ratkaisua, jos tuntuu epävarmuutta .

Lähde liikkeelle

Vaatekaapin päivitys on päällimmäinen asia, mistä lähdetään liikkeelle. Värien käyttö on asialistalla usein ensimmäisenä ja sen ohessa käydyt keskustelut. Tämä aukaisee monella ensimmäisiä solmuja. Värit kun käsitellään aina laajasta näkökulmasta eli käymme läpi myös parhaimmat hiusvärit sekä meikki- ja asustevärit. Jo se, että tietää valitsevansa oikeanvärisen huulipunan tai poskipunan kasvoilleen saatikka hiusvärin entisen kulahtaneen tilalle , auttaa monta löytämään iloa elämään. Itsevarmuus nousee kohisten, kun huomaa kuinka kasvot kirkastuvat ja näytät raikkaalta ja elinvoimaiselta. Monesti tummat silmänaluset tai punoittava ihokin häipyy oikealla värienkäytöllä.

Ei ongelman tarvitse olla tämän isompi, usein se on pienestä kiinni. Myös vaatemallit sekä asustemallit ovat hakusessa. Näihinkin olemme löytäneet konkreettiset ratkaisut yhdessä, esimerkiksi silmälasien osto on helpottunut kun tietää mitä kannattaa hakea. Tarvittaessa olen ollut mukana valitsemassa asiakkaan kanssa hänelle silmälaseja sekä uusia vaatteita. Näistä on jäänyt iloinen mieli molemmin puolin ja ongelma on ratkennut ihan käytännöllisellä tavalla.

Tarinoita riittäisi kerrottavaksi vaikka kuinka paljon, mutta kaikella tällä tahdon sanoa että kannattaa ottaa asioista selvää. Iso peikko häipyy mielestä ja asiat selkiytyvät, kun tiedät mitä sinä tarvitset. Itsensä tunteminen antaa varmuutta eikä silloin ole tuuliajolla. Tiedät, että olet hyvä tyyppi ja tehnyt asiat oikein itsellesi. Opit hyväksymään itsesi, kun huomaat, mitä hienoja ominaisuuksia sinusta löytyy. Vahvuudet sekä oma persoonasi nousee rohkeasti esille, kun uskallat ne tunnistaa.

Apua löytyy tästä

Olenkin tehnyt sinulle webinaarissa ihan konkreettiset askeleet, mitkä jokaisen pitäisi ottaa, jotta pystyt tunnistamaan hiertävät epävarmuudet ja osaat ne sitten korjata hyvin vähällä vaivalla. Mutta kaiken a ja o on liikkeelle lähtö. Jos junnaat paikallasi ja pyörität samaa levyä vuodesta toiseen, mikään ei korjaannu.

Laitan sinulle oheen linkin, josta pääset eteenpäin. Käy ajatuksella läpi, mikä asia sinulla on se epävarmuuden tuoja. Mutta lähde liikkeelle ja asiat selviää. Linkki on tässä https://youtu.be/q-za8wqNxx4. Webinaarin katselu vaatii kirjautumisen Yoy tubeen, mutta jos ei aukene niin pyydä tallenne , lähetän uuden linkin sen katselua varten.

Jos et pääse katsomaan, laita minulle tieto, niin lähetän kokouksen tallenteen sinulle.

Ole yhteydessä sähköpostilla ja ryhdy toimeen. Kaikki selviää webinaarin aikana kuinka kannattaa toimia.

Terveisin

Elisa

elisa.koivumaa@admin

0400-854492

Muuta luettavaa

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

Huulten ja kasvojen muotoilu

Miksi näitä huulten ja kasvojen muotoiluja tehdään? Nykyisin elämme hyvin hektisessä ja muuttuvassa maailmassa, jossa meiltä vaaditaan myös nuorekasta ulkonäköä. Ihonhoidolla ja terveellisillä elämäntavoilla säilytämme nuorekkaan ja terveen ihon sekä elinvoiman. Mutta...

lue lisää

Hiusten kunto

Mikä voi vaikuttaa hiustesi kuntoon? Kaikki tietävät, että hiukset ovat kehomme terveyden indikaattori.Jos ihminen on terve, myös hiukset ovat terveet.Jopa pieni vika niin monimutkaisessa mekanismissa kuin ihmiskeho voi vaikuttaa hiusten ulkonäköön.Huono tila,...

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU