Etkö pidä kehostasi- onko tämä se syy itsesi mollaamiseen?

Julkaistu: 12 syyskuun, 2022

Inhoan näitä jenkkakahvoja

Tämä lausahdus omasta kehosta on pieni esimerkki siitä, miten me näemme itsemme usein pelkästään negatiivisessa valossa ja mollaamme itseämme. Tämä on tullut monesti asiakasilloissa esille, kun olen pyytänyt toisilleen tuntemattomia ihmisiä esittelemään itsensä kertomalla jotain positiivista itsestään nimensä lisäksi. Se on ollut tosi vaikeaa ja toisilleen vähän tutummat ovat joutuneet auttamaan esittelyssä mainitsemalla hänen positiivisia piirteitä muille läsnäolijoille. Mutta, jos pitäisi hakea negatiivisia asioita, ne tukevat kuin tykin suusta, kenenkään ei tarvitsisi auttaa!

Mistähän tämä johtuu? Emmekö arvosta itseämme , omaa kehoamme, näemmekö pelkästään virheitä itsessämme? Olemmeko saaneet muiden ilkeitä kommentteja jostain piirteestä, mikä on tosi valitettavaa, jos näin on käynyt?

Minäkin muistan nuoruudestani myyjän ikävän kommentin leveistä harteista, vaikka ei ne tämän päivän mittapuun ja trendien mukaan mitenkään leveät ole. Pikemminkin vähän leveyttä lisää voisi olla siluettia ajatellen mukava lisä.

Olemmeko liian vaativia itseämme kohtaan? Katseletko muokattuja vartaloita ja kiiltokuvamaisia photoshopattuja kuvia ajatellen, että tuollainen pitäisi olla. Älä turhaan vaivaa itseäsi, sillä tämä ei ole todellisuutta ollenkaan! Omassa työssäni olen saanut niin perinpohjaisen läpileikkauksen naisvartalon muodoista ja malleista, jotta voin kertoa, että harvat näihin ihannemuotteihin pääsevät eikä ole tarpeenkaan päästä. Kuinka tylsää olisikaan, jos me kaikki näyttäisimme keinotekoisen samanlaisilta. Missä olisi ihana monimuotoisuus ja erilaisuus, mikä on rikkautta pienine puutteineen!

Eli ei kannata inhota jenkkakahvoja vaan ole niistä ylpeä, sillä niillä saat lisää naisellista lantion kaarta ja kurvikkuutta itsellesi. Olet ehkä valinnut vain vääränmallisen alaosan itsellesi, joka korostaa niitä mielestäsi liikaa. Mutta tämä ei ole ongelma, tämän voi korjata . Luovu vain liian paksuista materiaaleista sekä laatikkomallisista leveistä yläosista tai alaosista. Myös poikkilinjat ovat ehkä olleet väärissä paikoissa, sekin on korjattavissa. Vältä myös liian tiukkoja ja paljastavia vaatteita, niissä ei riitä peittoa muodoillesi.

Sääreni ovat paksut, en voi käyttää hametta!

Tähän olen törmännyt usein, vaikka säärissä ei ole mitään vikaa. Monesti hameenhelman paikka on hakusessa ja voi saada sääresi näyttämään paksummalta kuin ne todellisuudessa ovat. Valitsemalla vaakalinja eli helman paikka säärten kohdalla oikeaan paikkaan , korjaantuu usein tämäkin ongelma. Näin saat pohkeesi sekä nilkat näyttämään huomattavasti sirommilta. Onneksi meillä on nykyisin niin salliva ja moni-ilmeinen muoti, että kaikille löytyy se oikea vaihtoehto. Korosta kuitenkin sääresi kapeinta kohtaa, jos käytät keveämpää avokasmallia . Myös housun lahkeiden kanssa sama juttu. Etsi se siroin kohta päättää housun lahje. Myös yhtenäisellä värisuoralla saat pituutta lisää alaosaan sekä jalkoihin lisää mittaa. Kannattaa kokeilla.

Talvimuodissa saapikkailla sekä nilkkureilla saat lisää vaihtoehtoja sekä trendikkyyttä. Kannan leveys kengässä vaikuttaa nilkan tukevuuteen, muistathan huomioida tämänkin.

Entäpä iso vatsa ?

Iso vatsa häiritsee monia, vaikka ongelma on korjattavissa oikeilla valinnoilla muutama seikka huomioiden. Puhumme siis illuusiopukeutumisesta, kun korjaamme näitä ns virheitä, joita meillä kaikilla on. Tässä tilanteessa on monta vaihtoehtoa, riippuen mittasuhteista, mutta yleensä jo se, että materiaalivalinnat ovat oikeat, tuovat helpotusta tilanteeseen. Myös pituuslinjat ovat tärkeät, jotta ongelmakohta jää piiloon soljuvan, ei liian kireän, mallin alle. Pitkät yhtenäiset värikokonaisuudet auttavat luomaan vaikutelman pidemmästä ja hoikemmasta olemuksesta. Kiinnitätkö huomiotasi tarpeeksi yläosaan? Hartialinjahan on tärkein korostettava paikka meissä, jos haluamme alavartaloomme siroutta ja kepeyttä. Ryhti on tosi tärkeä, kuinka kannat vaatteesi sekä kasvot on se juttu, mitä aina korostetaan. Kirkasta kasvojasi hymyllä ja kanna vaatteesi arvokkuudella, se on parasta tyyliä, mikä heijastuu itsevarmuutena ympäristöön.

Näitäkin ominaisuuksia monet surevat

Jos nyt luettelen virheitä, kun kerran alkuun päästiin, teen tämän sen vuoksi, että huomaat kuinka lista on loputon. Esimerkiksi raskas leuan seutu , liian leveät hartiat, tukevat käsivarret, lyhyt selkä, pitkä selkä, isot rinnat, lyhyet jalat, pitkät jalat, liian pienet rinnat, iso takapuoli, liian laiha jne. Tässä vain pieni maininta naisten kokemista ongelmakohdista. Listaa voisi jatkaa vielä ainakin kymmenellä erilaisella jutulla, mutta jääköön ne nyt mainitsematta.

Lohdutukseksi voin sanoa, että kaikkiin mainitsemiini asioihin löytyy ratkaisu, mutta onko ne kuitenkaan kokonaisuutta ajatellen niin isoja ongelmia, että koet itsesi tyytymättömäksi. Monesti asiakkaan kanssa kun yhdessä mietimme näitä juttuja, alkaa sieltä löytyä hyviäkin ominaisuuksia, joita pitää korostaa. Positiivisella asenteella sekä hyväksymisellä itsensä arvokkaana olentona, pääset pitkälle. Ei tuijottamalla puutteita vaan korostamalla vahvuuksia.

Korosta omia vahvuuksia

Meistä löytyy mahtava määrä vahvuuksia, jotka unohtuvat, kun tuijotamme vain vääriä asioita itsessämme. Silmien väri, kauniit hiukset, ihon kaunis kuulakkuus, upeat värit itsessämme, kaunis hymy, iloisuus, positiivisuus, positiivinen ensivaikutelma jne.

Huomaatko kuinka paljon hyvää sinussa on? Ei se , onko nilkkasi vähän paksummat kuin kaverilla tai onko sinulla pyöreä vatsanseutu, ratkaise muiden näkemystä sinusta. Aina positiivisuudella ja olemalla se hyvä tyyppi, saat enemmän iloa ja hyväksyntää, kuin hakemalla pieniä, epäolennaisia, kokonaisuuden kannalta turhia asioita!

Aloitetaan tämä syksy muuttamalla ajatusmallejamme itsestämme positiiviseen suuntaan sekä kohtelemalla itseämme kunnioittavasti. Tämä heijastuu ympäristöösi ja tuo ihmisten välisiin kohtaamisiin aina myönteisiä signaaleja ja halua tutustua sinuun tarkemmin. Liike-elämässä tällä voi olla arvaamattoman iso merkitys, kun haluat rakentaa työuraasi kohti uusia tehtäviä. Millaisen vaikutelman haluat antaa itsestäsi?

Tämän artikkelin kokosin sinua varten muistuttaakseni itsensä hyväksymisen tärkeydestä.

Elisa Koivumaa

Muuta luettavaa

Värianalyysikoulutus itsenäiseen ammattiin

Koulutusinfo värianalyysikoulutukseen Rakastatko pukeutumista ja haluat tietää siitä enemmän, etenkin värianalyysin kautta? Sinua kiinnostavat muoti ja kauneus ja luet mielelläsi muotivinkkejä sekä seuraat ajan trendejä. Jos vastasit edelliseen kysymykseen kyllä, tämä...

lue lisää

Esteettiset hoidot WellHottarilla

Voit jälleen varata itsellesi hoidon 24.2 klo 10 alkaen. Pistoshoitoja meillä tekee jälleen huippuammattilainen Aira Peiponen ja hänen yhteystiedot löytyvät etusivulta kohdasta esteettiset hoidot. Tervetuloa

lue lisää

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU