Mitä tehdä, jos hiukset harvenevat liikaa?

Julkaistu: 10 elokuun, 2022

Apua! Hiukset lähtevät päästä.

Älä vielä harkitse peruukkiostoksille lähtöä, sillä apua on saatavilla ilman kutisevia lisäkkeitä tai peruukkeja. Tässä postauksessa kerron sinulle kuvien kera, mitä voit tehdä , jos haluat pysäyttää hiustenlähdön.

Kun hiukset harvenevat ja lähtevät jopa kokonaan päästä, olo on tyypillisesti toivoton ja jopa kauhu voi vallata mielen.

Mitä voin tehdä?

Pelko on usein turhaa, sillä tilanteeseen löytyy ratkaisu, joka on toiminut monen kohdalla ja jonka avulla on saatu upeita lopputuloksia ilman hiussiirrännäisiä tai lisäkkeitä

Tässä näet paksuhiuksisen asiakkaan, Upeat tummat hiukset korostuvat elinvoimaisen näköisenä. Hän nauttii nyt kampaajalla käynnistä sekä hiusten laittamisesta.

Tätä yllä olevaa kuvaa katsellessa, voisi kuvitella, että mitään ongelmaa ei ole ollutkaan. Hiukset näyttävät tasaisen tuuhealta, mutta seuraava kuva alapuolella näyttää lähtötilanteen. Päälaen paljas kohta häiritsi asiakasta kovasti, sillä paljas alue vaikutti hiusten kammattavuuteen sekä alueen peittämiseen. Lakkaa sekä vahvoja tukituotteita kului paljon, jotta hiukset pysyvät koholla peittämässä paljasta kohtaa. En edes uskalla kertoa miten paljon asiakas käytti kaikkiaan rahaa näihin muotoilutuotteisiin.

Näin saat apua kaljuuntuvan päälakesi peittämiseen

Olen työskennellyt hyvin pitkään erilaisten hiusongelmaisten kanssa, ja tyypilliset ongelmat ovat naisilla juuri hiusten harveneminen päälaella sekä miehillä kaljuuntuminen päälaella kasvaen kohti ohimoita. Myös hiusrajan vetäytyminen ylöspäin sekä sen epätasaisuus monella on haitta, joista he kärsivät. Usein omin silmin katsottuna ongelma näyttää tosi vähäiseltä, mutta asiakkaalle se on iso ja haittaava asia. Monet kokevat asian häpeällisenä ja jopa työntekoa rajoittavana. Moni saattaa karttaa tiettyjä tilanteita kuvitellen muiden tuijottavan pelkästään hänen ongelmaa ja tämä vaikuttaa päivittäiseen toimintaan ja sosiaaliseen elämän.

Olen myös tavannut asiakkaita eri puolilta Suomea, jotka ovat hakeneet epätoivoisesti apua kalliista hiussiirroista sekä erilaisista tekniikoista, jotka ovat tehneet lopputuloksesta monenkirjavan . Mitä useampi jättää kädenjäljen yhteen päänahkaan, sitä suurempi on mahdollisuus lopputuloksen epäonnistumiselle.

Joku voi piirrellä ikään kuin paksulla tussikynällä paksuja viivoja peittääkseen kaljua sieltä täältä ja siihen yhdistettynä hiussiirteitä, lopputulos on todella sekava.

Käyttämämme HFS-tekniikka antaa hyvän ja onnistuneen lopputuloksen. Tässä auttaa hyvä suunnitelma ja sitoutuminen käynteihin. Työn jälki on kaikista tärkeintä ja jotta lopputulos on tasaisen kaunis, vaatii se toistoja. Työ etenee pikkuhiljaa lopputuloksen parantuen joka kerta peittävämmäksi. Työ tehdään jokaiselle hänen toiveitten mukaan sekä aikataulutetaan kerrat hänen kalenteriin sopiviksi.

Yhden käyntikerran kesto on noin kaksi tuntia kerrallaan. Työn etenemistä seuraamme yhdessä ja sitä kuinka vahvan peiton asiakas haluaa. Usein pienet alueet peittyvät jo muutamalla käyntikerralla kuten hiusrajat ja pälvialueet. Ihan paljaan päälaen peittämiseen menee sitten aikaa enemmän. Jo muutamalla käsittelykerralla saadaan taitettua valkoisen päälaen sävy hiusten sävyyn sopivaksi eikä alue loimota valkoisena hiusten läpi. Tämäkin näyttää hyvältä ja yleisilme on ihan luonnollisen näköinen.

Älä turhaan rajoita elämääsi

Olen keskustellut näistä hiusongelmista monen asiakkaan kanssa, ja yhteinen toive kaikilla on saada hiukset jälleen luonnollisen näköiseksi ja helppohoitoiseksi. Monet käyttävät satoja euroja pelkästään peittotuotteisiin ja mitä ihmeellisimpiin lupauksiin eri tuotteiden kanssa. Tuotearsenaali on suuri ja työläs käyttää eikä silti hiukset näytä luonnolliselta liian raskaan tuotekuorman kanssa.

Haluat todennäköisesti helpon ja pysyvän ratkaisun, joka ei rajoita elämääsi. Tähän ongelmaan minulla on tarjota ratkaisu sinulle luotettavalla ja helpolla tavalla. Haluan auttaa sinua saavuttamaan tasapainon hiusten ongelman kanssa ja pärjäämään ilman työläitä vippaskonsteja. Sinulle on tärkeää saavuttaa jälleen tunne kauniista hiuksista, joka on hyvinvointisi kannalta olennaista.

Miten tämä lupaus toimii käytännössä?

Jotta asiassa päästään liikkeelle, vaatii se päätöksen lähteä hakemaan apua. Kun päätös on tehty, sovimme tapaamisen, jossa kartoitetaan lähtötilanne sekä toiveet lopputuloksesta. Työ tehdään patentoidulla HFS-menetelmällä, jossa käytetään joko rullaustekniikkaa tai pistetekniikkaa. Se kumpaa käytetään riippuu alueen laajuudesta sekä siitä onko hiuksia päässä runsaasti vai onko alue melkein paljas. Alla oleva kuva on tyypillinen lähtötilanne miesten kohdalla ja silloin valitaan rullaustekniikka. Rullaan mahtuu useita kymmeniä pikku neulankärkiä, joita rullataan edestakaisin päälaella. Väriä lisätään pensselillä päänahkaan ja rullataan alue eri suuntiin, jotta jälki tulee tasaisena pintana päänahkaan. Pikkuinen piste muistuttaa hiusnystyä, joita meillä on luonnostaan ihossa, niitä jäljitellään rullaamalla.

Työ etenee vaiheittain ja ns. munkkirinkilä häipyy eikä erotu enää selkeänä pyöreänä laikkuna päälaella.

Alakuvassa paljas päälaki jo näyttää hyvältä. Hiukset kannattaa leikata lyhyeksi tähän malliin ja lopputulos näyttää trendikkäältä.

Asiakkaat kertovat kuinka he ovat olleet helpottuneita, kun valkoinen laikku on pois ja kokonaisuus hyvännäköinen. Tällaiseen tulokseen vaaditaan toistoja neljä -kuusi kertaa, Jokaisen käyntikerran jälkeen arvioimme yhdessä tulosta ja olenkin sanonut asiakkaille, että vähintään kolme kertaa pitää aluksi tehdä käsittelyä, silloin näkee miten väri tarttuu ja on helpompi arvioida jäljellä olevia kertoja. Pienet peitettävät alueet peittyvät yleensä kahdella tai kolmella käsittelykerralla.

Hiusrajan epätasaisuus ongelmana monella

Jos sinulla lähtee hiuksia ihan hiusrajasta ja rajan kohta hivuttautuu ylöspäin pikkuhiljaa, voidaan tilannetta korjata tällä menetelmällä käyttäen pistetkniikkaa. Tämä tarkoittaa tarkkaa käsin tehtyä neulatyötä, jolloin ihoon jää pikkuinen piste. Kun aluetta on tehty muutama kerta, jälki muuttuu hiuspohjan näköiseksi ja sulautuu hiusten joukkoon. Väri on valittu hiusten kanssa samaan skaalaan, joten se ei erotu kokonaisuudesta.

Kuvassa yläpuolella näkyy punaisella merkkikynällä uloimpana rajaus, jonne saakka asiakas toivoi peitettävää aluetta. Lähempänä hiusta on toinen linja, jossa on luonnollinen raja, mihin mielestäni pigmentoitavan alueen on hyvä yltää.

Noudatimme tätä lähellä hiuksia olevaa linjaa, jolloin tulos selkeyttää hiusrajaa ja ylimääräisen värin poistuttua lopputulos on pehmeä. Väristä lähtee tekokerran jälkeen noin 40 % pois, joten lopputulos paranee eikä erotu vaan sulautuu hiuksiin ja täyttää epämääräiset kolot.

Yllä olevassa kuvassa näkyy myös toisen puolen lopputulos. Väri on tasainen ja korkeat laikut otsalla ovat pois. Lopputuloksena on kaunis otsanseutu ja hiuksia voi pitää kiinni ja nostaa ylös.

Olemme varanneet asiakkaalle toisen käsittelyn noin kuukauden päähän, sillä värin tarttuvuuden vuoksi alue pitää työstää 2-4 kertaa. Se, miksi kertoja vaaditaan useampi, johtuu juuri värin pysyvyydestä, asiakkaan ihotyypistä sekä alueen lopputuloksen tasaisuudesta. Kuten kerroin edellä, työ vaatii sitoutumista, sillä jälki jää ihoon pikkuhiljaa ja tuloksen tasaisuus perustuu juuri toistoihin.

Asiakkaat ovat tosi innoissaan, kun näkevät kerta kerralta tuloksen parantuvan.

Erään asiakkaan tilanne

Keskellä otsaa on iso laikku, josta hiukset ovat harvenneet. Kuvassa näkyy jo yhden käsittelyn jälkiä vasta aloitettuna.

Työ etenee pikkuhiljaa ja laikku häviää osaksi hiusrajaa. Lopputuloksena valkoinen laikku on tyystin hävinnyt ja uponnut muiden hiusten joukkoon.

Kolmannen asiakkaan tilanne

Ongelmana voi olla myös hiusten kuluminen jakauksen kohdalta, joka näkyy selkeänä erottuvana linjana. Tämä on ehkä kaikkein helpointa peittää ja tulos näkyy seuraavissa kuvissa lähtötilanteesta lopputulokseen.

Tässä alla olevassa kuvassa näkyy kulunut osa päälaella

Tämä seuraava kuva on otettu korjauksen jälkeen. Ongelma ratkaistiin kolmella käsittelykerralla.

Pälvi piiloon piste- ja rullaustekniikalla.

Oliipa lähtötilanteesi millainen tahansa, tule juttelemaan, niin katsotaan miten voimme sinua auttaa. Olemme auttaneet hyvin monipuolisesti erilaisista lähtökohdista asiakkaitamme joten pystymme syvällä ammattitaidolla kertomaan, mikä on sinulle paras ratkaisu lopputuloksen näkökulmasta.

Nyt varmaan mietit omaa tilannettasi, voisiko tästä olla sinulle apua. Rohkaisen sinua tulemaan käymään näyttämässä omaa ongelma-aluettasi. Jo pelkästään asiasta puhuminen auttaa hahmottamaan tilanteen ja saat selkeän toimintasuunnitelman ongelman ratkaisemiseksi. Arvioin käsittelykerrat, millä saadaan jo tulosta aikaiseksi sekä laskemme budjetin sinulle sopivaksi. Konsultaatiokäynti on sinulle täysin maksuton ja voimme aloittaa työt jopa samalla käyntikerralla.

Älä jää ongelmasi kanssa yksin vaan tule rohkeasti juttusille, sillä tilanteelle löytyy ratkaisu! Klikkaa tästä ajanvaraukseen ja valitse konsultaatio, ensimmäinen askel on silloin otettu. https://timma.fi/kauneusstudiowellhottaret

Tavoitat minut myös sähköpostilla elisa.koivumaa@tyylikoulu.com tai puhelimella 0400-854492.

Muuta ajankohtaista luettavaa

Esteettiset hoidot WellHottarilla

Voit jälleen varata itsellesi hoidon 24.2 klo 10 alkaen. Pistoshoitoja meillä tekee jälleen huippuammattilainen Aira Peiponen ja hänen yhteystiedot löytyvät etusivulta kohdasta esteettiset hoidot. Tervetuloa

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU