Make-up treeniä ryhmässä

Julkaistu: 28 maaliskuun, 2022

Meikki ei tarkoita naamiota eikä orjallista muotilehtien mallikuvien seuraamista ja kopiointia. Se on taito korostaa kasvojesi parhaita puolia hienovaraisesti ja luonnollisesti.

Meikkituotteet ovat nykyisin myös ihoa helliviä ja suojaavia, joten niillä pysyy ihosi suojattuna ilmansaasteita sekä auringon haittoja vastaan. Tuotteet ovat hyvin peittäviä, mutta todella ohuen luonnollisia, ikään kuin kasvoillasi ei olisi meikkauksen jälkiä vaan tasaisen kaunis look. Ihon kirjavuus jää piiloon ja lopputulos on ihastuttava, jota ilman et pysty olemaan kun kerran näet sen hehkun ja luonnollisuuden.

Järjestimme meikkaajamme Natalian kanssa yhdessä tämän kevään ensimmäiset meikkikurssit ja oli ilo katsella sitä antaumusta harjoitella kauneusmeikin teon saloja. Kurssilaisten mielestä vaikeinta oli silmämeikin teko, etenkin , jos toiveena oli smoky eye- meikin harjoittelu. Meikkaajamme opetti myös ihonhoidon rutiinit, sillä monella on siinä puutteita. Usein liian kuiva iho on ongelmana, hoitovoiteet eivät ole ihon mukaiset eli liika vesipesu kuivattaa ja kosteutus jää puutteelliseksi. Kuiva iho myös vanhenee nopeammin.

Tässä harjoitellaan kädestä pitäen silmämeikin tekoa. Opettaja tekee mallin ja oppilas toistaa saman itselleen.

Kurssimme kokoontui kolmena arki-iltana ja jokaiselle illalle oli oma teemansa. Aluksi puhuimme luonnollisesti pohjustuksen teosta ja sen eri vaihtoehdoista, sillä tuotteita löytyy pilvin pimein siihenkin. Mottona meillä oli kuitenkin opettaa yksinkertaisilla metodeilla sekä oikeilla arkeen sopivilla tuotteilla selviämään aamusta suit sait sukkelasti.

Opetimme niinkin yksinkertaisen tavan, että yhdellä tuotteella selviät, jolla saat kauniin ja luonnollisen pohjustuksen sekä tummat silmänaluset piiloon. Lisäksi saat luomillesi kauniin pohjavärin, jos et kaipaa arkimeikkiisi erillistä luomiväriä. Kaiken tämän lisäksi samalla tuotteella saat luomivärisi pysymään hyvin paikallaan päivän aikana. Ja kaikki yhdellä tuotteella! Eikö ole kätevää? Et tarvitse erikseen paksuja pohjustustuotteita, mitkä usein vain korostavat ongelmaa entisestään. Säästät myös rahaa.

Tässä kuvassa on pöytä koreana. Pöytään on koottuna kaikki välineet, mitä meikinteossa tarvittiin. Kurssilaiset hakivat oikeat työkalut pöydästä kurssi-iltoina aina kerraten ja tehden itsenäisesti mitä edellisellä kerralla oli opittu. Näin opittu asia vahvistui ja aikaa säästyi uuden oppimiseen.
Avainasemassa ovat oikeat työkalut eri vaiheisiin.
Yksilöllinen ohjaus oli tarpeen.

Meikkipohjan jälkeen etenimme ylhäältä alaspäin vaiheittain ja kulmakarvojen muoto ja väri opeteltiin. Sen jälkeen siirryimme silmämeikin vaiheisiin. Siinä kurssilaiset saivat toivoa millaisen mallin he haluavat opetella ja toiveet olivat hyvin erilaisia. Kuitenkin tärkeintä oli saada oikeansävyinen silmämeikki, joka sopii arkeen tai juhlaan, toiveen mukaan. Banaanivarjostus oli suosittu, mutta myös vahvoja smoky eye muotoja treenattiin. Kotiin tuli läksyä harjoitella viikon aikana oppimaansa ja moni ottikin kuvia itselleen muistiin eri vaiheista.

Tässä kuvassa huomaat jo eka harjoittelun tulokset. Silmämeikki sekä kulmakarvat tuovat kasvon rakenteen esille ja poskipuna sekä punaiset huulet kruunaavat kokonaisuuden.

Poskipunan laitto sekä valojen ja varjojen paikat löytyivät myös jokaiselle. Poskipunan värin oikea valinta käytiin myös perusteellisesti läpi, ettei lopputulos jää ruskean tunkkaiseksi eikä punan paikka liian alas. Nämä ovat yleisimpiä ongelmia ja epävarmuuksia. Vältä likaisia aurinkopuutereiden värejä sekä liian laskevia linjoja. Kasvoja liftataan aina ylös, sillä ikä laskee kasvoja vetovoiman mukana alaspäin.

Jokainen vuorollaan saivat henkilökohtaisen opastuksen eri vaiheissa.
Poskipunan paikkaa etsitään huolella tässä kuvassa.
Samoin tässä kuvassa.

Huulimeikin teko olikin tarkkaa puuhaa, sillä värejä on paljon sekä ihania vaihtoehtoja. Normaalit huulipunat, kuultohuulipunat, kestohuulimaalit sekä erilaiset hoitavat tuotteet. Jokaiselle löytyi vaihtoehto ja rohkeita värejä myös kokeiltiin ja ihastuttiin.

Kauniit hymyt kruunaavat illan lopputuloksen, kuten tässä näemme!

Oli ilo työskennellä kurssilaisten kanssa ja uskon, että tunne oli molemminpuolinen. En julkaise kaikkia kuvia, ainoastaan luvallisia otteita kurssin kestosta.

Järjestämme näitä kursseja nyt säännöllisesti Natalian opastuksella ja voit varata myös yksilölliseen opastukseen hänelle ajan. Voit soittaa kampaamoon 08-339986 ja pyytää Natalian kalenteriin meikkiopastusajan. Myös timmasta löytyy meikkausaikoja ja lisätietoihin voit laittaa toiveesi , mitä toivot opastuksen sisältävän. Nämä opastukset tehdään kampaamon puolella. Iltaisin voi sitten kokoontua isompana ryhmänä ja siihen suosittelen max neljän opiskelijan määrää.

Nähdään kurssilla!

Tervetuloa!

Elisa

Muuta luettavaa

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

Huulten ja kasvojen muotoilu

Miksi näitä huulten ja kasvojen muotoiluja tehdään? Nykyisin elämme hyvin hektisessä ja muuttuvassa maailmassa, jossa meiltä vaaditaan myös nuorekasta ulkonäköä. Ihonhoidolla ja terveellisillä elämäntavoilla säilytämme nuorekkaan ja terveen ihon sekä elinvoiman. Mutta...

lue lisää

Hiusten kunto

Mikä voi vaikuttaa hiustesi kuntoon? Kaikki tietävät, että hiukset ovat kehomme terveyden indikaattori.Jos ihminen on terve, myös hiukset ovat terveet.Jopa pieni vika niin monimutkaisessa mekanismissa kuin ihmiskeho voi vaikuttaa hiusten ulkonäköön.Huono tila,...

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU