Kauneudenhoito- ja meikkaustarvikkeet

Julkaistu: 18 toukokuun, 2021

Nyt aloitan artikkelisarjan, jossa kerron kaiken , mitä sinun on tarpeen tietää meikkaamisesta. Ripaus hirstoriaa mukaan, jotta ymmärrät, miksi jotkin tuotteet ovat toisia parempia niin itsesi kuin luonnonkin kannalta. Esittelen myös parhaimmat raaka-aineet sekä tuotteet, joita ilman et selviä, kun haluat täysin luonnollisen, kosteutta kestävän ja auringolta suojaavan meikin kasvoillesi.

Meikkauksen historiaa

Jo aikoinaan Cleopatra oli todellinen keksijä nykyaikaiselle meikille. Hän käytti luonnonmateriaaleja ja loi kauneudellaan lähtemättömän maineen, johon niin monet miehet lankesivat. Ympyrä on jälleen sulkeutumassa, kun olemme palaamassa takaisin luonnonmineraalien käyttöön. Tosin meikkipurkkien sisällöt ovat Cleopatran ajoista muuttuneet , sillä tänä päivänä raaka-aineet menevät läpi erittäin vaativan valmistusprosessin. Tämän tuloksena tuotteet ovat hyväksi iholle ja ovat helppoja käyttää.

Mineraalituotteiden uranuurtaja ja alullepanija

Jane Iredalea on meidän kiittäminen, sillä hän loi uuden, erilaisen meikkisarjan 1990 luvulla. Se ei perustukaan pelkästään väreihin, vaan ihoa parantaviin aineosiin. Hän on koko mineraalimeikkauksen luoja ja alullepanija.

Jane loi näyttävän uran Yhdysvalloissa filmiteollisuudessa ja teatterissa. Hän teki yhteistyötä kuuluisien näyttelijöiden kanssa mm Susan Sarandonin, Glenn Closen sekä Sarah Jessica Parkerin kanssa. Esimerkiksi elokuvissa The Outsiders sekä The Color Purple näkyy hänen kädenjälkensä.

Filmistä teatteriin opetti hänelle lisää tietoutta maskeerauksesta. Vuosien kokemus parhaitten meikkitaiteilijoiden kanssa opetti sen, että ammattimeikkaus ei tarkoita viimeisten trendien seuraamista vaan meikattavan luonnollisten piirteiden sekä kauneuden korostamista.

Pienikin iho-ongelma voi jarruttaa uraa ja juuri siksi hän kehitti meikkisarjan ammattilaislle. Tavoitteena oli luoda tuotesarja, joka antaisi iholle parhaimman peiton turvallisesti kirkkaimmassakin valossa.

Hänen reseptinsä, jota lääkäritkin suosivat

Uusi meikkisarja lanseerattiin 1994 sarjana, joka ei perustunut pelkästään väreihin, vaan ihoa parantaviin ja hoitaviin ainesosiin. Tuotteet perustuvat puhtaisiin luonnonmineraaleihin ilman haitallisia täyte- tai sidosaineita, kuten talkkia tai mineraaliöljyjä. Ihoa ärsyttäviä kemiallisia säilöntäaineita ei myöskään ole käytetty. Huulipunien, huulikiiltojen ja rajauskynien väreinä ei käytetä FD&C väriaineita ( valmistettu hiilitervasta) , vaan luonnon värillisiä vahoja ja öljyjä.

Mineraalit ovat aina olleet osa meikinvalmistusta, mutta mikä tekee ne erilaisiksi perinteisiin meikkeihin verrattuna. Perinteiset meikit sisältävät 70-90 % täyteaineita, kuten talkkia, maissitärkkelystä sekä nailonia vain muutama mainiten. Laadukkaat mineraalit sisältävät vain puhtaita ja korkealaatuisia mineraaleja. Tällöin se myös peittää paremmin kuin mikään muu valmiste. Se tuntuu iholla kevyeltä, näyttää luonnollisen läpikuultavalta, minimoi juonteet sekä huokoset ja antaa hyvän aurinkosuojan. Puhtaat mineraalit eivät tuki ihohuokosia eikä ärsytä ihoa.

Plastiikkakirurgit löysivät Jane Iredale-meikit ensimmäiseksi, antavathan tuotteet parhaimman peiton punaisuuteen ja mustelmien peittoon leikkauksien jälkeen. Tuotteissa on hyvä UV-suoja eivätkä ne sisällä bakteerien kasvua edistäviä ainesosia. Tätä tuotesarjaa löydät meiltä.

Mitkä ovat laadukkaat mineraalit?

Laatu, määrä sekä kristallien koko vaihtelevat eri merkkien välillä, mutta myös mineraalit titaanidioksidi, sinkkioksidi, rautaoksidi, mineraalikiilleja /tai boorinitriitti. Mineraalien kuuluu olla listan ylimmäisinä, koska ainesosat listataan siinä järjestyksessä, mitä tuotteessa on eniten.

Mineraaleja ei saa laimentaa täyteaineilla, koska niiden korkea määrä antaa hyvän peiton, aurinkosuojan sekä hoitavuuden. Pigmenttien korkea määrä lisää kiinnittävyyttä iholle, jopa niin että meikin korjailua päivän aikana ei juurikaan tarvita. Kaikki mineraalit ovat laboratorioissa tarkoin käsiteltyjä, joista on eliminoitu haitalliset ainesosat. Puhtauden tavoittelu on kaikessa päämääränä alusta alkaen.

Pitää myös muistaa, että mineraaleilla ei ole mitään yhteyttä mineraaliöljyyn, mikä on taas öljyteollisuuden sivutuote. Lisäksi usein kysytään ovatko mineraalit orgaanisia vai epäorgaanisia. Kaikki ainesosat voidaan luokitella seuraavasti:

a. Orgaaniset- kaikki missä on orgaanista elämää kuten ihmiset ja kasvit.

b. Epäorgaaniset- ilman elämää olevat esim kivet.

Ehkä Janen kertomus omista kokemuksista vakuuttaa sinutkin: Koko lähes 15:sta vuoden ajan jonka olen ollut mineraalimeikkien kanssa erittäin läheisissä tekemisissä, en ole vielä koskaan tavannut naista, joka löydettyään hyvän meneraalimeikin, olisi palannut takaisin käyttämään perinteisiä meikkejä. Olen tavannut naisia ja miehiä joiden vaikeisiin iho-ongelmiin mienraalimeikki on ollut pelastus. Julkisuuden henkilöt ovat jopa fanaattisia mineraalimeikkien kannattajia. Muutamasta purkista plastiikkakirurgien hyllyissä, ilmiö on kasvanut räjähdysmäisesti kautta maailman. Mineraalimeikit ovat meikkiteollisuuden voimakkain kasvava alue.

Mitkä ovat sitten nämä parhaat puolet?

Mineraalimeikit toimivat peitevoiteina, itse meikkituotteina sekä korvaavat puuterin käytön. Mikäli pakkauksessa on SPF-merkintä, ne toimivat myös aurinkosuojana. Peittävyys eroaa perinteisistä meikeistä sillä miten mineraalit taittavat valoa. Lähes kaikki ihon virheet voidaan peittää käyttämättä peitevoiteita, ilman, että meikki nättää raskaalta ja kakkumaiselta.

Mineraalit taittavat valoa näin:

  1. Mineraalit läpäisevät valonsäteen, joka taittuu takaisin iholta heijastaen samalla takaisin hieman ihon omaa sävyä- aivan kuin tuoden pintaan ihon omaa väriä.
  2. Ne heijastavat, taittavat sekä suodattavat valoa antaen kasvoille pehmeän, kauniin heijastuksen.
  3. Ne luovat iholle valaisevan, terveen sekä nuorentavan ilmeen.
  4. Mineraalien vuorovaikutus valon kanssa tekee värien valinnasta iholle helpomman kuin tavallisilla tuotteilla.
  5. Todellisuudessa on vaikea erottaa, missä mineraalimeikki alkaa kasvoilla, niin hyvin se sulautuu iholle.
  6. Ne antavat ihon hengittää sekä toimia normaalisti. Ne ovat erityisen hyviä aknesta sekä rosaceasta kärsiville.

Tuotteet eivät tunnu iholla miltään, ikäänkuin mitään meikkiä olisikaan. Jos koet , että meikki on paksu tai epämiellyttävä, syy on mitä todennäköisemmin käyttövirheestä eikä tuotteesta itsestään. Kysy meiltä ammattilaisilta lisää, neuvomme sinua aina henkilökohtaisesti sekä etsimme ja kokeilemme sinulle parhaat värisävyt ja tuotteet.

Seuraavassa kirjeessä esittelen parhaimmat meikkipohjat, joista on hyvä aloittaa. Myös verkkokaupastamme löydät hyvän esittelyn ja kokoelman tuotteitamme. Kotisivulla on linkki verkkokauppaan, käy tutustumassa valikoimaan sieltä. Värinvalinnassa tarvitset kuitenkin meidän apua, kun etsit oikeaa värisävyä ihollesi. Laita minulle viestiä, niin olen aina valmis opastamaan sinua henkilökohtaisesti oikean tuotteen valinnassa. Valisemme oikeat tuotteet kokeilemalla iholle ensin, jotta sävyt ovat oikeat ja tämä color direction palvelumme on saanut paljon kiitosta asiakkailta.

Tervetuloa kokeilemaan!

Elisa Koivumaa

WellHottaret

Torikatu 25, 90100 Oulu

0400-854492 ja elisa.koivumaa@tyylikoulu.com

Muuta luettavaa

Värianalyysikoulutus itsenäiseen ammattiin

Koulutusinfo värianalyysikoulutukseen Rakastatko pukeutumista ja haluat tietää siitä enemmän, etenkin värianalyysin kautta? Sinua kiinnostavat muoti ja kauneus ja luet mielelläsi muotivinkkejä sekä seuraat ajan trendejä. Jos vastasit edelliseen kysymykseen kyllä, tämä...

lue lisää

Esteettiset hoidot WellHottarilla

Voit jälleen varata itsellesi hoidon 24.2 klo 10 alkaen. Pistoshoitoja meillä tekee jälleen huippuammattilainen Aira Peiponen ja hänen yhteystiedot löytyvät etusivulta kohdasta esteettiset hoidot. Tervetuloa

lue lisää

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU