Suurenmoisten naisten vartalot syyniin!

Julkaistu: 12 huhtikuun, 2021

Mitä peili kertoo?

Nyt mittanauha esiin ja mittaamaan. Olemme edenneet Sannin ja Jennyn kanssa mittausasteelle ja tarkoitus on tehdä perusteellinen vartalon mittaus . Naiset ovat täpinöissään, sillä sellaista heille ei ole aiemmin tehtykään. Painonpudotus on muovannut heidän vartaloaan ja mielikuva itsestä voi olla ihan toista, mitä todellisuudessa onkaan. Mikä parasta, kaikki vartalotyypit voivat pukeutua kauniisti, kunhan tietää kuinka se käytännössä tapahtuu. Tätä on nyt tarkoitus opiskella yhdessä .

Yksi sekaannusta ja vaikeutta aiheuttava asia on kokoluokituksen muuttuminen vaatteissa. Olemme myös kasvaneet isompiin mittoihin, kuin 30 v sitten olimme. Kiitos ravitsevan ruoan. Monelle on vaikeaa ostaa oman kokoisia vaatteita , olen tähän törmännyt useasti. Aiemmin kokoa 38 voi nyt olla 42-44 mallista riippuen, Ostamme siksi vääränkokoisia vaatteita vanhan mielikuvan mukaan. Tämä aiheuttaa tyypillisiä ongelmia kuten vetoketjut eivät mene kunnolla kiinni, pusero kiristää rinnan kohdalta, hame nousee liian ylös , pääntie on liian iso tai hihat ovat liian pitkät. Jokapäiväisiä ongelmia nykyvaatteissa. Vaatetta ei voi ostaa sovittamatta nykyisin. Myös halpamuoti nipistää laadusta ja kaavoituksesta, markkarankuorivaatteita on halpaa tehdä.

Mitä mittanauha paljastaa Jennylle?

Pukeutuminen lähtee kokonaisuudesta, onko ylä- ja alavartalo sopusuhtaiset toisiinsa nähden vai painottuuko jompikumpi enemmän? Myös vyötärön seutu pitää huomioida, emmehän halua olla laatikon mallisia! Väreillä voi korostaa tai häivyttää sekä oikea malli sekä materiaali ovat tärkeitä.

Otan Jennysta monta mittaa ja mitat paljastavat, kuinka hartialinja on kapeampi kuin lantionseutu eli kyseessä on päärynävartalo tai toiselta nimeltä A-vartalo . Eli minkäänlainen kuntoilu tai ruokavalio ei muuta rakennetta, se on aina näin. Siitä lähdetään miettimään oikeita valintoja. Tavoitteena on saada ylä- ja alavartalo näyttämään samankokoisilta. Jos painoa tulee lisää, se kertyy edelleenkin alaosaan kroppaa, siksi on tärkeää oppia valitsemaan oikein vaatteet.

Pähkinänkuoressa lyhyesti : päärynä ei voi käyttää liian istuvia vaatteita. Yläosasta pitää luoda kookkaamman näköinen, kuin se todellisuudessa on. Kerrospukeutuminen ja asusteet toimivat tässä sekä oikea värivalinta , vaalea suurentaa , tumma häivyttää. Yläosat laskeutuvat vyötärön päälle.

Alavartalon kurvikkuus ja täyteläisyys vaatii väljyyttä reisien kohdalle , halkioita, laskoksia sekä vinoja leikkauksia. Alaosaan kaventuen hameiden helmat keventävät vaikutelmaa. Värit alaosaan ehdottomasti keskitummia tai tummia, himmeäpintaisia ja yksivärisiä. Näin keräät isommasta alaosasta huomion yläosaan.

Katsomme myös mittasuhteet eli vaatteiden pituudet, korujen ja päänteiden mitat, hameen helman paikan, pitkien housujen lahkeen mitat jne. Tähän löytyy ratkaisu meistä itsestämme, sillä meillä jokaisella on oma henkilökohtainen mitta, joka sitten jakaa kroppamme siivuina seitsemään osaan. Tämä selittää, miksi joillekin sopii esim korkeampi vyötärönpaikka tai vajaamittaiset housut ym. Mielestäni tämä on tärkein pointti, kun ostan vaatteita. Jennylle tulee ohjeet mukaan kotiin sekä kuvaehdotelmia hänelle sopivista malleista.

Entäpä Sanni?

Sannin profiili on ihan päinvastainen kuin Jennyn. Hänellä taas hartialinja on vahva ja lantionseutu on poikamaisen hoikka. Tällaista vartaloa kutsutaan kärkikolmioksi tai Y-vartaloksi. Leveät olkapäät korostuvat ja tavoitteena on saada kokonaisuus tasapainoon. Nykyisin leveät olkapäät ovat ihan tavoiteltu ominaisuus, mutta vaatevalinnoissa se saattaa aiheuttaa ongelmia ettei tee itsestään liian massiivista . Sanni valitsee vaatteensa enemmänkin nuorisokoon mukaan ja nuorisokoon vaatteet ovat aika edullisia ja silloin kankaan ja työn laadusta on voitu tinkiä. Helposti päälle eksyy valuvia ja isoja kokoja, jotka tekevät kokonaisuudesta epämääräisen.

Miten kärkikolmio valitsee vaatteita , lyhyt muistilista.

Luo yläosaan pitkä ja yhtenäinen linja esimerkiksi kauniilla pitkällä paitapuserolla, tunikalla tai laadukkaalla neuleella. Tiukat yläosat suurentavat hartioita, joten vältä niitä. Kesävaatteissa myös hihattomat mallit ovat sopivia . Jos olet rintava, vältä liiallisia yksityiskohtia sillä kohdalla.

Alaosaan voit valita rennot legginsit tai haaremihousut. Kapea lantio on vahvuus ja siihen ei lököttävät housut oikein sovi. Kapea malli korostaa hoikkaa uumaasi hameissa ja housuissa. Varo tiukkaa vyötärön kohtaa sillä se tuo hartiat vielä enemmän esiin. Kauniit kesämekot voisi löytyä suoralinjaisista tai kietaisumalleista. Hameissa irrottele ,sillä voit valita rohkeitakin malleja joista löytyy poikkisaumoja tai laskoksia takana.

Mukaan Sannille tuli tarkat ohjeet ja kuvavinkit hyvistä perusmalleista, joiden mukaan voi sitten myöhemmin tehdä jatkossa valintoja.

Suhtaudu positiivisesti

Kuten edellä huomasit, rakenteelliset erot ovat suuret. Perinnölliset tekijät määrittävät pitkälle vartalomme mallia, kuten luuston rakenteen, mittasuhteet, pituuden ja lihomistaipumuksen.

Terveelliset elämäntavat pitää kropan kuosissa ja lopun sitten voikin hoitaa näppärillä illuusioilla, joilla muokkaamme siluettia mieluisammaksi. Tämä vaatii vähän vaivannäköä sekä opiskelua. On tärkeää tuntea itsensä ja katsoa itseä ulkopuolelta, silloin huomaa omat vahvuudet ja heikkoudet. Näitä heikkoja kohtia on meillä kaikilla, mutta toiset ovat vain mestareita ne peittämään. On hyvä päivittää oma vaatekaappi ja luopua niistä sitku vaatteista. Silloin löytyy aina päällepantavaa, kun tarvis vaatii eikä aina tarvitse ostaa uutta, kun kutsu tulee. Opettele karsimaan ja yhdistelemään , selkeys ja puvustokokonaisuudet auttavat sinua valitsemaan aamulla aina vähän erilaisempia kokonaisuuksia. Vaihda vaikka eri värinen T-paita neuleen tai villatakin alle, olet pukeutunut mielenkiintoisesti toisten mielestä. Eikä maksa paljon!

Seuraavalla käyntikerralla sukellamme värien maailmaan. Se onkin iso juttu, sillä silloin opimme valitsemaan vaatevärit oikein sekä juuri itselle sopivat meikkituotteet. Myös kampaajalla käynti helpottuu, kun tietää minkä väriset hiukset sopivat parhaiten. Samoten korut, silmälasit ja muut asusteet löytyvät jatkossa helposti oikeanlaisina ja olet tyytyväinen omiin ostoksiisi.

Mutta näistä lisää seuraavalla kerralla ja ole yhteydessä, kun haluat selvittää oman pukeutumisen niksit ja ongelmat, säästät rahaa jatkossa kun heräteostot jäävät pois ja luonto kiittää!

Elisa Koivumaa

stailisti/kouluttaja

elisa.koivumaa@tyylikoulu.com

0400-854492

Muuta luettavaa

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

Huulten ja kasvojen muotoilu

Miksi näitä huulten ja kasvojen muotoiluja tehdään? Nykyisin elämme hyvin hektisessä ja muuttuvassa maailmassa, jossa meiltä vaaditaan myös nuorekasta ulkonäköä. Ihonhoidolla ja terveellisillä elämäntavoilla säilytämme nuorekkaan ja terveen ihon sekä elinvoiman. Mutta...

lue lisää

Hiusten kunto

Mikä voi vaikuttaa hiustesi kuntoon? Kaikki tietävät, että hiukset ovat kehomme terveyden indikaattori.Jos ihminen on terve, myös hiukset ovat terveet.Jopa pieni vika niin monimutkaisessa mekanismissa kuin ihmiskeho voi vaikuttaa hiusten ulkonäköön.Huono tila,...

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU