Näytänkö lihavalta?

Julkaistu: 22 maaliskuun, 2021

Ei ole olemassa ihanteellisinta vartalotyyppiä. Naisia vain on hyvin monen muotoisia ja monen kokoisia. Tästä syystä ei ole yhtenäistä kansainvälistä mielipidettä, mikä olisi kaikkein suositeltavin ja ihanteellisin vartalomalli. Yhdestä asiasta olen kuitenkin vakuuttunut , että naisilla on tapana kysyä näytänkö lihavalta ja kaikki haluaisivat olla hoikkasia tiimalasivartaloita. Myös harhaluulo itsestä eli lausahdus: olen tällainen päärynä , on hyvin yleinen käsitys, mitä pitää oikein rautalangasta vääntää oikeaan malliin. Ostamme hirvittävästi turhaa ja vaatekaappi pursuaa eikä sieltä löydä yhtään mitään, kun tarve tulee. Tuhlaamme myös luonnonvaroja, mikä on väärin luontoa kohtaan.

Kirjoitin alkua juttuumme Sannista ja Jennystä viime kerralla, ja tarina jatkuu seuraavassa artikkelissa huhtikuussa, mutta nyt välipalaksi tämä harhaluulojen harhaluulo , mikä vaatii tietoa ja opastusta, jotta moisesta pääsee eroon ja alkaa katselemaan asioita oikeasta näkövinkkelistä.

Eli olemme omissa puheissamme monesti tyytymättömiä johonkin vartalomme osa-alueeseen, joka sitten vaivaa, kun sille ei oikein osaa tehdä mitään. Käsittelen myöhemmin myös näitä vartalovirheitä tarkemmin, jos vaikka niistä sitten saat apua.

Useimmat naiset haluavat olla pitkiä ja hoikkia, mutta meidän geneettinen perimämme pistää hanttiin ja emme edes dieetillä saa kovin suuria muutoksia aikaan. Tälle rakenteelliselle ominaisuudelle emme voi mitään, mutta seuraamalla seuraavia yksinkertaisia ohjeita ja niitä yhdistelemällä luot oman uudistuneen ilmeesi. Kaiken salaisuus on siinä, että korostat hyviä puoliasi ja kätket ongelma-alueet. Valitsemalla oikeanmallisen vaatteen tai oikeat kuviot oikeaan paikkaan, voimme piilottaa ja korostaa. Tulee hieno kokonaisuus.

Neljä askelta näyttääksesi hoikemmalta, pidemmältä ja tasapainoiselta

Ensimmäinen askel: Luo pitkiä linjoja.

Luomalla pitkiä pystysuoria linjoja, katse liikkuu pysähtymättä ylhäältä alas ja päinvastoin, silloin silmä ei tartu yksittäisiin pieniin ongelmakohtiin ja mitä nopeammin katse liikkuu, sitä hoikemmalta näytät. Toisaalta, mitä useammin katse pysähtyy, sitä leveämmältä vartalosi näyttää.

Yksiväriset kuosit ovat tässä hyvät, niillä saat aikaan pitkän pystysuoran linjan. Käyttämällä samanväristä puseroa, hametta, sukkia, ja kenkiä luot värin avulla pitkän yhtenäisen linjan. Toinen tapa muodostaa pitkä yhtenäinen linja on pukeutua suoriin pitkiinhousuihin ja pitkähihaiseen puseroon.

Toinen askel: Korosta parhaita puoliasi.

Miksi peittää vartalosi parhaita puolia, jotka saavat vartalosi näyttämään sekä viehättävämmältä, että hoikemmalta. Jos pohkeesi ovat kauniit, älä peitä niitä hameella, vaan tuo sääresi rohkeasti esiin. Jos kaulasi on hoikka ja pitkä, suosi lyhyempiä kampauksia. Jos silmäsi ovat kaunein kohta, nosta kasvonpiirteesi esiin käyttämällä korvakoruja, jotka toistavat silmiesi väriä. Myös oikein valitut luomivärit toimivat tässä. Palaan tähänkin myöhemmin. Voit käyttää myös silmiesi vastaväriä eli korostusväriä tai syventävää väriä. Näin keräät huomion oikeisiin seikkoihin ja saat kehuja kanssaihmisiltä.

Kolmas askel: Käytä täydellisesti istuvia vaatteita.

Vaatteen hyvä istuvuus ja oikea koko on pukeutumisessa kaiken a ja o. Helman oikea mitoitus ja hihan mitta menee monesti väärin. Kiinnitä niihin huomiota. Vartaloa myötäilevä linja hoikistaa, mutta vaate ei saa olla liian tiukka eikä paljastava. Muista hyvän maun rajat. Kankaan tulee laskeutua kauniisti ja pehmeästi ilman minkäänlaisia kohoumia, se ei kiristä eikä pursuile. Päivitä oikea koko! Kokoluokitus on muuttunut, joten ennen koko 38 voi nykyisin olla 42 tai jopa 44, eli siihen ei voi luottaa enää. Vaate pitää sovittaa ja katsoa, että saat sen kiinni ja siinä on tilaa olla ja liikkua. Jos nappien välit tai laskokset avautuvat, näytät raskaammalta kuin olet, joten tavoite jää saavuttamatta.

Neljäs askel: Alaspäin kaventuva linja.

Jokainen nainen näyttää hoikemmalta, jos hänen siluettinsa kaventuu olkapäiltä helmalinjaa kohti. Olipa kyseessä jakun, takin tai mekon helmalinja. Kiinnitä huomiota hartialinjaasi, sillä sen pitäisi olla vähän leveämpi kuin lantiosi levein kohta. Näin mittasuhteet painottuvat oikein ja kokonaisuus on hoikempi.

Muita yleisiä ohjeita näyttääksesi hoikemmalta

Tummat vaatteet hoikentavat

Musta, tumman ruskea, laivaston sininen, tumma vihreä ja burgundin sävyt saavat aikaan huolitellun ja hoikemman ilmeen, kun muistat luoda yhtenäisen pituusakselin.

Miksi näin? Salaisuus on siinä, että tummat sävyt eivät heijasta valoa ja asettuvat siten taustalle. Kun taas vaaleat värit ja kuviokankaat nousevat esille, sillä vaalea sävy heijastaa valoa ja suurentaa. Vältä näitä alalinjassa, jos haluat hoikkasen uuman. Myös vaakatasoiset värit , jotka katkaisevat siluetin, lyhentää ja leventää. Kaksirivinen napitus ja käänteet hihansuissa ja lahkeensuissa saavat aikaan samanlaisen lyhentävän ja leventävän illuusion.

Käytä samalla tummuusasteella olevia sävyjä

Kuten edellä olikin puhetta, yksivärinen vaate luo vahvan ja rikkoutumattoman pystysuoran linjan pidentäen vartaloasi ja luo hoikentavan illuusion. Käyttämällä eri väristä puseroa ja hametta rikot pystysuoran linjan ja näytät tukevammalta.

Vältä suuria värin vaihteluita vyötäröllä ja lantiolla samoin kuin vaaleaa väriä vartalosi raskaimmilla alueilla. Värin vaihtuminen katkaisee kokonaisuuden ja silloin ei muodostu pituusvaikutelmaa.

Vie huomio toisaalle ongelmakohdasta

Käyttämällä kirkkaita värejä muualla, saat huomion pois ongelmasta. Jos sinulla on leveä lantio, kerää huomio kasvojen lähelle hartialinjaan vartalon yläosaan. Myös korut ja huivit ovat hyviä aksentteja ylälinjassa sekä näyttävät rintakorut. Monesti vartalon raskain osa on lanteilla ja säärissä , joten sukkien ja kenkien värillä on väliä. Sääret näyttävät pidemmiltä, kun soinnutat sukkien ja kenkien värit hameen tai housujen kanssa likellä oleviin väreihin. Jos käytät vyötä, laita samaa sävyä oleva vyö kuin pohjakangas.

Vastakohtaisuudet

Käytä pitkää asua lyhyen vaatteen päällä ja vastaavasti lyhyt asu pitkän asun päälle. Tällainen mitoitus näyttää hyvältä ja jakaa vartalon kolmasosiin mieluummin kuin puolittaa sen. Lyhyt jakku tai toppi pitkän mekon kanssa ja pitkä jakku yhdistettynä lyhyeen hameeseen luo hoikentavan ilmeen.

Tarvitsenko tätä kaikkea?

Tässä sinulle joitakin vinkkejä, joilla saat ideaa hoikempaan yleisvaikutelmaan. Pääset näillä alkuun ja teet oikeita valintoja, joihin olet tyytyväinen ja opit yhdistämään vaatteen uudella tavalla.

Usein kysytään kaulusmalleista, koruista, kasvonmuodosta, hiusmalleista ym, mutta niihin vaikuttavat taas muut seikat. Myös oma vartalotyyppi on monella hukassa, eikä se ihme olekaan, kun niitäkin on seitsemää erilaista esim I,A,O,Y,….

Mutta askel kerrallaan eteenpäin. Ensin isot linjat ja sitten hienosäätöä mukaan, hiljaa hyvää tulee ja lopputulos palkitsee.

Olepa minuun yhteydessä, niin katsotaan sinulle vaatekaappi kuntoon, niin rupeaa puvusto pelaamaan ja rahaa säästyy. Ei turhia ostoksia, tiedät mitä tarvitset ja samalla säästämme luontoa turhalta jätteeltä ja tuhlaukselta.

Järjestän naisteniltoja jälleen näistä aiheista kunhan tämä koronaepidemia laantuu ja päästään taas näkemään toisiamme. Yhdessä hyvässä seurassa on mukava mittailla ja tutkia oman kroppansa muotoja ja mallia!

Aurinkoisin terveisin

Elisa Koivumaa

Stailisti ja opettaja

WellHottaret

Laita viestiä elisa.koivumaa@tyylikoulu.com tai soita 0400-854492

Muuta luettavaa

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

Huulten ja kasvojen muotoilu

Miksi näitä huulten ja kasvojen muotoiluja tehdään? Nykyisin elämme hyvin hektisessä ja muuttuvassa maailmassa, jossa meiltä vaaditaan myös nuorekasta ulkonäköä. Ihonhoidolla ja terveellisillä elämäntavoilla säilytämme nuorekkaan ja terveen ihon sekä elinvoiman. Mutta...

lue lisää

Hiusten kunto

Mikä voi vaikuttaa hiustesi kuntoon? Kaikki tietävät, että hiukset ovat kehomme terveyden indikaattori.Jos ihminen on terve, myös hiukset ovat terveet.Jopa pieni vika niin monimutkaisessa mekanismissa kuin ihmiskeho voi vaikuttaa hiusten ulkonäköön.Huono tila,...

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU