64 % suomalaisista kärsii kuivasta ihosta

Julkaistu: 13 joulukuun, 2020

Näin on tutkimuksen mukaan ja erittäin kuiva iho on erityisesti yli 50-vuotiaiden vaiva. Vaikka ihon kuivuminen on erityisesti naisten ongelma, kiusaa se myöskin miesten ihoa. Täten ihon kosteutus on elintärkeässä roolissa , joten kosteusvoiteita, joita käyttääkin yli 80 % suomalaisista, on tärkeää käyttää ihon hyvinvoinnin kannalta.

Mitä iholle sitten tapahtuu ikävuosien kertyessä?

Tässä alapuolella näet havainnollisesti, mitä ihollemme tapahtuu kun vanhenemme. Tämä ikääntyminen alkaa vaiheittain jo 30 vuotiaana ja jatkuu siitä kiihtyen kohti vanhuutta. Tunnusmerkkejä ovat kuivan ihon lisäksi muutokset kuidun tuottamisessa , aineenvaihdunnassa, rasvan varastoinnissa, solujen jakautumisessa, heikentyneessä vastustuskyvyssä jne. Tämä näkyy kasvoilla ihon elastisuuden vähenemisenä, ohuempana ihona, maksaläikkinä, harmahtavana ihonsävynä ja juonteisuutena.

Eli iho tarvitsee kosteutta alta ja päältä. Myös terveelliset elämäntavat edesauttavat ihon säilymistä nuorekkaana pitkään. Laadukkaat hoitotuotteet ovat a ja o ja niiden sisällöt kannattaa selvittää, riittääkö niissä ravinteet ikääntyvälle iholle.

Vielä törmään ihmisiin ,jotka pesevät ihonsa saippualla eivätkä laita kosteusvoidetta. Mutta tämä on todella harvinaista nykyisin ja onneksi tietoa on tarjolla hyvin ja tähän artikkeliin kokoan ne tekijät, jotka ovat ihollesi välttämättömiä sen kauneuden säilyttämisen kannalta.

Kuvassa ikääntymisen vaikutus ihon rakenteeseen

Tätä tarvitsen ehdottomasti !

Hyaluronihappo

Trendituote hyaluronihappo , jota on nykyisin ihonhoitotuotteissa, hiustenhoitotuotteissa ja meikkituotteissa, on ollut tosi suosittu aine viimeiset 5 vuotta. Kyseessä ei siis ole happo, vaan eräänlainen sokeri, joka sitoo ihon kosteutta 100 kertaisesti oman painonsa verran. Sen tehtävänä on säilyttää ihon kosteustasapaino hyvänä ja uudistaa soluja sekä tukea ihon rakennetta. Solujen jakaantuminen ja liikkuminen on helpompaa kun hyaluronia on elimistössä.

Iän myötä sen määrä kuitenkin vähenee, joten iho veltostuu ja löystyy. Juonteet syventyvät ja syntyvät juuri tästä ilmiöstä ja iho kuivuu sekä elinvoima vähenee.

Kollageeni

Kollageenin merkitys iholle on toinen ikääntymiseen vaikuttava tekijä. Kollageeni on proteiini elimistössä ja sitä on 29 erilaista. Näistä neljä päätyyppiä muodostaa 90 % kaikesta kollageenista elimistössä. Sitä löytyy ihon lisäksi luustosta, jänteistä, lihaksista, verisuonista , hampaista ja sisäelinten ympäriltä. Se toimii kuin liima eli sitoo eri kudoksia yhteen, Se muodostaa mm pitkiä fibrillejä näin vahvistaen tukikudosta. Senkin määrä vähenee iän myötä ja tämä näkyy ihon kimmoisuuden vähenemisenä ja valahtamisena alaspäin.

Tässä hyvä poikkileikkaus, mistä näet ihon rakenteen. Vahvistamalla noita tukirakenteita saamme säilytettyä ihoa paremmassa kunnossa pitkään.

Vielä on hyvä mainita ihon pahimmat viholliset eli UV-säteily, tupakointi, ilman epäpuhtaudet ja stressi. UV-säteily ennenkaikkea kiihdyttää kollageenin katoa, ja sen määrä vähenee noin 70 % 80 ikävuoteen mennessä. Tässä on hyvä ottaa käyttöön aurinkosuojatuotteet iholle myös meikkituotteissa.

Miten sitten voin vaikuttaa itse tähän ihon vanhenemisen hidastamiseen?

Tämän artikkelin loppuun laitan muutaman linkin, joista pääset lukemaan asiasta vielä laajemmin. Löydät lisää asiaa vitamiineista, terveellisestä ravinnosta ja hoitotuotteista.

Jos käytät kollageeniproteiinia ravinnossa, josta on nykyisin paljon juttua mediassa, voit sen avulla vaikuttaa ihon rappeutumisen hidastumiseen. Itse käytän tällaista juotavaa, iholle suunnattua kollageenivalmistetta päivittäin, ja olen huomannut sen vaikutuksen. Iho ei kuivukaan niin herkästi ja iho tuntuu vahvemmalta ja parempikuntoisemmalta kuin ennen.

Tämän lisäksi olen kouluttautunut ihon Bio-uudistamiseen ja itsekin sen kokeillut. Eli kyseessä on kollageenin injektointimenetelmä, jolla kiihdytetään kollageenin biosynteesiä. Eli kyseessä on Dermatologinen kosmetiikka.

Dermatologinen kosmetiikka

Tämä tarkoittaa lääketieteen alaa, jossa kollageenia on käytetty noin 30 v pinnallisesti ja injektoimalla. Palovammojen hoidossa mm on huomattu kollageenin uudistavan ja parantavan ihoa. Myös haavaumien ja haavojen hoidossa se uudistaa ja stimuloi ihoa paranemaan . Tästä on lähtenyt kehitys liikkeelle , ja nykyisin tehdään pistoshoitoina asiakkaille käyttämällä patentoidulla menetelmällä kollageeniuutetta liuoksen muodossa injektoimalla sitä tasaisin välein kasvoille, kaulalle, dekoltee alueelle ja käsien selälle.

Tämä käynnistää ihon fibroplastien lisääntymisen sekä stimuloi kollageenin tuotannon kudoksessa. Hoitoa suositellaan sarjahoitona kahden viikon välein 3-4 kertaa. Näin ihon kunto lähtee paranemaan ja jo yhden kerran jälkeen huomaat tulokset ihon kirkkautena ja sileämpänä pintana. Hoitoa voi suunnata erityisille ongelma-alueille toiveiden mukaan.

Ihon elastisuus paranee ja juonteet tasoittuvat, nuorekkuus ja elinvoima palautuu kasvoille. Voit jälleen hyvin.

Tässä alapuolella pari linkkiä, joista voit lueskella lisää aiheeseen liittyvää.

https://anna.fi/glitz8glam/ihonhoito/hyaluronihappo-mika-on-tama-trendikas-ainesosa
https://www.hyvinvoinnin.fi/blogs/ravitsemus/kollageenin-merkitys-ihmisen-hyvinvoinnille-ja-terveydelle

Mutta sinulle, joka mietit tätä lukemaasi ja olet ehkä ajatellut kokeilla kyseistä hoitoa, mutta olet vielä epävarma, kehoitan tarttumaan tuumasta toimeen.

Soita minulle niin voin vielä kertoa lisää, jos sinulla on kysyttävää. Hoitoon ei sisälly mitään riskejä, se sopii kaikille aikuisille niin miehille kuin naisille. Tulet olemaan ihastunut, kuten jo hoidon ottaneet asiakkaatkin. Ainoastaan pistäminen on vähän kenkkua, mutta siihenkin saa apua hyvästä puudutuksesta. Hoito tehdään kaikkein ohuimmalla neulalla, mitä on ja pieni hyttysen pisto on ihan siedettävä vaiva siitä, mitä hoidosta saa itselle.

Vaikutus kestää pitkään ja paranee koko ajan ja sitä kannattaa ylläpitää käymällä kerran-kaksi kertaa uusintahoidossa , kun haluat näyttää hyvältä!

Soita ja varaa aikasi 0400-854492 tai suoraan kalenterista tyylikoulu.com/ajanvaraus. Voit laittaa myös sähköpostia jos haluat kysyä lisää elisa.koivumaa@tyylikoulu.com.

Ota rohkeasti yhteyttä! Olen työskennellyt pistoshoitojen kanssa yli 20 vuotta ja käynyt kolminkertaisen koulutuksen eri hoitomuotoihin. Lisäksi olen suorittanut korkeamman yliopistollisen loppututkinnon Oulun yliopistossa sekä erikoistunut biologiaan tutkinnossani. Lisäksi opintoja sairaanhoito-oppilaitoksessa. Pigmentointeja olen tehnyt satoja työskennellessäni tällä kauneudenhoitoalalla.

Nähdään!

Elisa Koivumaa

Muuta luettavaa

Värianalyysikoulutus itsenäiseen ammattiin

Koulutusinfo värianalyysikoulutukseen Rakastatko pukeutumista ja haluat tietää siitä enemmän, etenkin värianalyysin kautta? Sinua kiinnostavat muoti ja kauneus ja luet mielelläsi muotivinkkejä sekä seuraat ajan trendejä. Jos vastasit edelliseen kysymykseen kyllä, tämä...

lue lisää

Esteettiset hoidot WellHottarilla

Voit jälleen varata itsellesi hoidon 24.2 klo 10 alkaen. Pistoshoitoja meillä tekee jälleen huippuammattilainen Aira Peiponen ja hänen yhteystiedot löytyvät etusivulta kohdasta esteettiset hoidot. Tervetuloa

lue lisää

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU