Kauniina kaiken ikäisenä

Julkaistu: marraskuu 13, 2020

Nuorekas olemus on sitä, mitä kaikki naiset haluaa! Monelle naiselle ikuisesti nuorena pysymisestä on tullut suorastaan pakkomielle. Meillä länsimaissa ihaillaan nuoruutta ikäänkuin se olisi parempi asia kuin kauniilla, kypsällä ja arvokkaalla tavalla vanheneminen. Nuoruus on lyhyt hetki elämässä ja vanhenemiselta ei kukaan välty. Kukaan meistä ei varmaan tykkää siitä, kun kasvojen piirteet laskevat, silmäpussit kasvavat ja juonteet lisääntyvät kasvoillamme. Mutta onkin viisasta kääntää se voimavaraksi ja huolehtia itsestä ja arvostaa iän tuomaa kokemusta. Tämä näkyy kyllä päällepäin ja peittoaa nuoruuden epävarmuuden ja kokemattomuuden. Tämä ei kuitenkaan ole suunnattu nuorille moitteeksi vaan elämänvirrassa pakkaa kuitenkin käymään meille jokaiselle näin ja on hyvä arvostaa kaikkia elämän vaiheita ikään katsomatta.

Puhunkin nyt nuorekkuudesta, joka on tavoitteena säilyttää läpi elämän. Kun säilytämme kasvoillamme kauniin säteilyn ja positiivisuuden, josta myös heijastuu iän tuoma elämänkokemus ja arvokkuus, onko parempaa tavoitetta. Silloin näkyy ihmisen arvostus itseään kohtaan. Itseluottamus, energisyys, ryhti ja myönteinen asenne elämää kohtaan tihkuu joka solusta, kun taas valittaminen antaa itsestä negatiivisen kuvan muille itsestä.

Tässä artikkelissa keskityn kuitenkin itsestähuolehtimiseen, sillä meillä kaikilla on vastuu siitä , kuinka kohtelemme itseämme. Edellä mainitsemani asiat kaikki ovat isoja kysymyksiä, joista riittäisi syvällisempäänkin analyysiin sivukaupalla asiaa. Mutta ne jääköön myöhempään ajankohtaan ja menemme järjestämäämme muuttumisleikkiin.

Facebookissa Järjestämämme muuttumisleikki on nyt siinä vaiheessa, että mallit on valittu ja päästään toteuttamaan ja seuraamaan, mitä tapahtuu tavalliselle suomalaiselle naiselle, kun hän joutuu kokeneiden ammattilaisten käsiin. Tulosta pitäisi syntyä lähiviikkojen aikana, josta tulee sitten isompi julkaisu sivuillemme. Seuraile sivujamme niin näet millaisen huikean muutoksen malli kokeekaan, ja tietenkin hänen omalla luvallaan.

Muuttumisleikin pohjana ovat seuraavat tärkeät pointit, joita noudatamme. Yleisesti ne menevät tähän suuntaan.

  1. Tiedosta, että vartalosi muuttuu iän myötä. Meistä tulee kookkaampia, joten vaatteiden koko on hyvä päivittää. Oikea koko ja vaatteen hyvä istuvuus ovat tärkeimmät, sillä liian tiukat tai löysät vaatteet lisäävät valitettavasti vuosia olemukseesi.

2. Päivitä ehostuksesi ajan tasalle. Ikääntyessämme ihon ja hiusten värit haalenevat. Iho näyttää läpikuultavammalta, joten ole tarkkana ettet muuta sävyä keinotekoiseksi. Tässä tapauksessa vähempi on parempi vaihtoehto.

3. Seuraa aikaasi , älä jämähdä vanhaan! Selaile muotilehtiä ja päivitä ajankohtaisella vaatekappaleella vaatekaappiasi. Pieni ostos voi muuttaa isonkin kokonaisuuden ihan toisen näköiseksi. Vanhanaikaisuus vanhentaa ja tuo ikävuosia salakavalasti lisää.

4. Huolehdi itsestäsi. Käy säännöllisesti lääkärintarkistuksessa. Harrasta liikuntaa ja ylläpidä lihastesi kuntoa sekä vartalosi kiinteyttä. Vältä aurinkoa ja tupakkaa, sillä ne ovat myrkkyä ihollesi ja se vanhentaa ihoa dramaattisesti. Tee asioita, jotka tuottavat sinulle mielihyvää.

Nämä edellä mainitsemani asiat tuntuvat monesta itsestäänselvyydeltä, mutta sitä ne ei todellakaan ole. Kuinka moni kärsii tänä päivänä esimerkiksi ihon kuivuudesta tai siitä ettei löydä kaupasta sopivaa päällepantavaa. Hiuksiinkaan ei olla tyytyväisiä sillä oma vanha malli jo näyttää nuutuneelta ja kaipaisi päivitystä jne. Listaa voi jokainen jatkaa omassa mielessään vaikka kuinka pitkälle.

Palaan näihin ongelmiin jatkossa syvällisemmin ja annan ohjeita ja vinkkejä ihonhoitoon, meikkaamiseen, pukeutumiseen ja moneen muuhun mieltä askarruttavaan kysymykseen. Kysymyksiä voitte laittaa minulle tulemaan myös sieltä päin, niin me porukalla ratkomme niitä ja keskustellaan sitten tällä palstalla.

Ihanaa joulun odotusta jokaiselle ja palaamme muuttumisleikin parissa piakkoin.

Elisa Koivumaa

WellHottarilta

elisa.koivumaa@tyylikoulu.com

0400-854492

Muuta luettavaa

K18 Peptide teknologia

TÄYSIN UUSI, INNOVATIIVINEN LÄHESTYMISTAPA HIUSTENHOITOON Aikaisemmin hiustenhoitotuotteet ovat pystyneet aikaansaamaan korjatun hiuksen illuusion pinnallisesti,paikkaamalla ja kiillottamalla hiuksen pintaa kosmeettisilla aineilla, kuten öljyillä ja silikoneilla...

lue lisää

Miten jarrutan hiusten lähtöä?

Kaunis kruunumme, hiukset, ovat äärimmäisen tärkeät niin miehille kuin naisille. Hellimme hiuksiamme hoitamalla niitä mitä erilaisimmilla hoitoaineilla ja kohtelemme niitä välillä myös huonosti laiminlyömällä ihan perusterveyteen liittyvillä asioilla esimerkiksi...

lue lisää

64 % suomalaisista kärsii kuivasta ihosta

Näin on tutkimuksen mukaan ja erittäin kuiva iho on erityisesti yli 50-vuotiaiden vaiva. Vaikka ihon kuivuminen on erityisesti naisten ongelma, kiusaa se myöskin miesten ihoa. Täten ihon kosteutus on elintärkeässä roolissa , joten kosteusvoiteita, joita käyttääkin yli...

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU

TORIKATU 25,
90100 OULU