Naisten kaljuuntuminen

Julkaistu: 25 lokakuun, 2020

Meillä länsimaissa hiukset ovat tosi tärkeä osa ihmisen persoonaa ja identiteettiä. Hiuksia hellitään monella tapaa, kuten kampaamomme palveluhinnastokin kertoo. Sieltä löytyy lukuisia hoitomuotoja värjäyksien ja kihartamismenetelmien lisäksi. Hiusmalleja uudistetaan ja haetaan uutta ideaa ja se on tärkeä osa omaa ilmettä, josta ei haluta luopua. Jopa otsatukan leikkaaminen voi olla kynnyskysymys monelle , saatikka isompien toimenpiteiden toteuttaminen.

Hiusten lähtö

Naisilla varsinkin hiustenlähtö on masentavaa ja siihen etsitään apua erilaisista hokkuspokkus- tuotteista, mutta usein turhaan. Hiustenlähtö vaikuttaa jopa voimakkaita psykologisia seurauksia kuten masennusta, hämmennystä, huolta ja usein myös turhaa rahanmenoa. Miehillä kaljuuntuminen yhdistyy usein kovaan äijäkulttuuriin, mutta naisilla se on viesti ulkonäön heikkenemisestä, onhan hiukset naisille kaunis kruunu.

Miksi hiukset lähtevät?

Naisilla hiustenlähtö alkaa yleensä 35-45 vuoden ikävuoden tienoilla ja usein se ilmenee hiusten ohenemisena jakauksen kohdalla, josta alue laajenee kohti sivuja. Paljas alue sijoittuu päälaen alueelle harventuneena laikkuna, josta paljas päälaki loistaa läpi.

Tässä alla olevassa kuvassa näemme juuri tyypillisen tilanteen hiusten harvenemisesta ja tällaista aluetta ei pysty peittämään enää omilla hiuksilla.

Normaalisti hiuksia lähtee päästä jopa 100 hiusta päivässä ja tilalle tulee uutta hiusta. Pesussakin lähtee hiuksia, mutta sitä ei kannata pelätä. Pesu on välttämätön päänahan kunnon vuoksi.

Mutta ongelmallinen harveneminen on eri juttu ja siihen löytyy monia syitä mm. lääkeaineet, sairaudet, stressi, huono ravinto jne. Hiustenlähtöön havahdutaan usein vaihdevuosien aikaan ja perintötekijät vaikuttavat sen voimakkuuteen. Lisää hiusten terveyteen liittyvistä faktatiedoista löydät Duodecimin Terveyskirjastosta.

Hiusten kasvuvaihe lyhenee ja kestää aina pidempään uuden hiuksen kasvaminen entisen lähteneen tilalle. Hiustuppi kutistuu ja surkastuu pikkuhiljaa, eikä se toimi enää tehokkaasti. Usein hius muuttuu tässä vaiheessa ohueksi vauvahiukseksi. Normaalisti noin 90 % hiuksista on kasvuvaiheessa ja loput 10 % poistumisvaiheessa. Hiukset kasvavat noin 15 cm vuoden aikana.

Miten asiaan saa apua?

Jos hiustenlähtö on sairauteen liittyvää, asia kannattaa selvittää lääkärin kanssa. Mutta usein hiustenlähtö liittyy iän tuomiin muutoksiin ,johon perintötekijöilläkin on vaikutusta. Hiuksia ei saa takaisin, koska hiustuppi on lakannut toimimasta. Tällaisia ongelmia kohtaan työssäni ja lohdullista on tietää , että asiaa voi korjata kosmeettisesti luonnolliselta näyttävällä tavalla.

Miten se tapahtuu?

Jos et halua peruukkia itsellesi pysyvään käyttöön, niin apua löytyy hiuspohjan pigmentointimenetelmästä. Tämä päänahan käsittely tarkoittaa hiusnystyjä jäljittelevän pisteen lisäämistä päänahkaan siihen kehitetyllä omalla patentoidulla menetelmällä. Näitä hiusnystypisteitä on meillä kaikilla päänahassa luontojaan ,mutta kaljuissa alueissa niitä ei enää ole, joten ne täytyy sinne lisätä. Tällä menetelmällä peitetään todella luonnollisesti kuluneita jakauskohtia, takaraivon pyörteitä, laajempia paljaita kohtia sekä kokonaan kaljuja alueita.

Menetelmiä on kaksi erilaista ja peitettävän alueen laajuus määrää kumpi tekniikka valitaan. Aluetta voidaan peittää tarkalla käsityöllä tekemällä yksittäisellä neulalla hiusnystypisteitä ihoon tai isompien alueiden peittoon rullaustekniikalla. Näin saadaan illuusiovaikutelma hiuksia kasvavasta nystystä, joka näyttää hyvin luonnolliselta ja sulautuu hiusten joukkoon. Värit valitaan aina hiusvärin mukaan ja toimenpiteessä käytetään puudutetta. Tämä on hyvin siedetty menetelmä ja paranee hyvin. Kalju alue ei kiillä läpi ja lopputulos on luonnollisen näköinen, kuin kaikki hiukset olisivat tallella. Tämä toimenpide myös vilkastuttaa verenkieroa päänahan alla ja kuljettaa paremmin ravinteita jäljellä oleville hiuksille. Hiukset ovat parempikuntoiset , usein asiakkaat kertovat näin käyneen. Värit pysyvät pitkään eli toimenpide on pysyvä. Kun väri haalenee ajansaatossa, sitä voidaan lisätä ja jos kaljuuntuminen jatkuu, aluetta voidaan käsitellä laajemmalta alueelta myöhemminkin.

Menetelmiä myös usein yhdistetään hyvän ja tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Käsittelykertojen väliin jää paranteluaikaa kuukausi ennen seuraavaa käsittelyä. Käsitelty alue paranee hyvin ja hoitotoimet ovat vain hiustenpesu ilman mitään lisäaineita, kuten muotoiluaineita ja hoitoaineita ei lisätä paranemisen aikana. Reilu viikko varataan alueen rauhottumiseen ja käsittelyn jälkeen ei tarvita särkylääkkeitä.

Kannustan sinua tulemaan ilmaiseen konsultaatioon, missä käydään läpi ongelmasi ja tehdään hoitosuunnitelma kuinka aluetta lähdetään peittämään. Hoitosuunnitelmaan pitää sitoutua ja yhteistyössä asiakkaan kanssa päätetään hoitokerroista hänen aikataulunsa mukaan . Olen nähnyt pelkästään iloisia asiakkaita, kun käsittelyt on saatu loppuun. Hiukset ovat jälleen luonnollisen näköiset ilman kaljun kiiltoa ja näytät taas elinvoimaiselta ja hyvältä!

Ole yhteydessä minuun joko sähköpostitse elisa.koivumaa@tyylikoulu.com tai soittamalla 0400-854492. Kerron mielelläni lisää.

Muuta luettavaa

Värianalyysikoulutus itsenäiseen ammattiin

Koulutusinfo värianalyysikoulutukseen Rakastatko pukeutumista ja haluat tietää siitä enemmän, etenkin värianalyysin kautta? Sinua kiinnostavat muoti ja kauneus ja luet mielelläsi muotivinkkejä sekä seuraat ajan trendejä. Jos vastasit edelliseen kysymykseen kyllä, tämä...

lue lisää

Esteettiset hoidot WellHottarilla

Voit jälleen varata itsellesi hoidon 24.2 klo 10 alkaen. Pistoshoitoja meillä tekee jälleen huippuammattilainen Aira Peiponen ja hänen yhteystiedot löytyvät etusivulta kohdasta esteettiset hoidot. Tervetuloa

lue lisää

Taas töppäsin

Pukeutumisen virheet näkyvät ja viestit niillä itsestäsi. Haluatko kertoa itsestäsi positiivisesti, lue silloin tämä artikkeli.

lue lisää

YHTEYSTIEDOT

Saila, Parturi-Kampaaja Oulu Tyylikoulu.

Saila

parturi-kampaaja

(Suomi, English)

instagram: @ 

 

P. 08339986   

Marja Räty

Parturi-kampaaja

P. 08 339 986

 

TYYLIKOULU

PARTURI-KAMPAAMO

KAUNEUSSTUDIO

TORIKATU 25,
90100 OULU